ONTARGET BLOG

A szoba másik vége

A minap egy e-mailt kaptam egy coaching ügyfelemtől, akivel néhány hónapja zártunk le egy coaching együttműködést.  Miután megengedte, hogy név nélkül megosszam a történetét, íme. Többek között ezt írja: “…nem tudom emlékszel-e még arra, mikor azt “játszottuk”, hogy a szoba egyik vége az akkori életem, ahol voltam, a másik pedig az, ahová vágyom…

A minap egy e-mailt kaptam egy coaching ügyfelemtől, akivel néhány hónapja zártunk le egy coaching együttműködést.  Miután megengedte, hogy név nélkül megosszam a történetét, íme. Többek között ezt írja:

“…nem tudom emlékszel-e még arra, mikor azt “játszottuk”, hogy a szoba egyik vége az akkori életem, ahol voltam, a másik pedig az, ahová vágyom, ahová el szeretnék jutni. Nos, ha nem is mindenben és nem 100%-osan, de már a szoba másik végében vagyok:) Még finomhangolni kell a dolgokat, de az irány jó, és ezt Neked köszönhetem!
(…) Igyekszem mindig megérteni mit miért teszek, mi miért történik bennem az egyes helyzetekben. Ha valami nem stimmel, felteszem a kérdést: oké, de mi is valójában az oka, miért vagyok most ilyen? Nem mindig van válasz, de legalább megállít abban, hogy ne menjek tovább a “régi úton” és használjak játszmákat stb.”

Hónapokkal ezelőtt ott álltunk ügyfelemmel a szoba egyik végében és arról beszélgettünk, hogy hol van most, milyen színek, hangulat, érzet kapcsolódik a mostani helyzethez? Mi nem tetszik neki itt? Mi feszíti a jelenlegi helyzetben? Majd együtt lassan átsétáltunk a szoba túlsó felébe, és ott is “körül néztünk”: itt milyen a hangulat? Miket, kiket lát maga körül? Mi tetszik neki ebben? Miben más, mint az, ahonnan indultunk? Végül arról beszéltünk, hogy az a néhány lépés, amit megtettünk, mi mindent jelent?  Milyen lépéseket szeretne megtenni, hogy eljusson a szobának erre a végére? Mik az első lépések? Milyen lépéseket, tetteket érdemes elkerülni, amik nem erre vezetnek, vagy esetleg megállítanak? Milyen meglévő készségeire, milyen segítségre számíthat az “út során”? Honna fogja látni, hogy “megérkezett”?

Erről (is) szól(hat) a coaching: lehetővé teheti, hogy élni tudjunk a bennünk rejlő lehetőséggel! Segíthet felismerni, hogy hova szeretnénk eljutni, és elindít abba az irányba. Közben eszközöket ad arra, hogy felismerjük saját működésünket és oly módon alakítsuk azt, hogy valóban közelebb vigyen a várt célhoz,

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha úgy érzi, Önnek is hasznos lehet egy ilyen munka velünk!