Milyen tipikus problémákat hallunk partnereinktől?

„A szervezet különböző részei olyan munkaterveket hajtanak végre, amelyek nincsenek egymással összhangban.”

Milyen tipikus problémákat hallunk partnereinktől?

„Van ugyan egy stratégiánk, amit a vezetői csapatunk kialakított, de azt az év során nem használjuk.”

Milyen tipikus problémákat hallunk partnereinktől?

„Vezetőként úgy érzem, hogy folyamatosan nyomon kell követnem a vállalat minden egyes projektjét, és attól tartok, hogy ha egyet kihagyok, akkor az egész üzleti tervünk széteshet.”

Milyen tipikus problémákat hallunk partnereinktől?

„Az emberek csalódottak, mert nem látják, hogyan járulnak hozzá eredményeinkhez”.

Mi az OGSM?

Az OGSM a Objectives – Célkitűzések, Goals – Számszerű célok, Strategies – Stratégiák és Measures – Mérőszámok rövidítést jelenti. Olyan gyakorlatias és bevált módszertan, amely segíti a különböző méretű szervezeteket egyrészt megvalósítható stratégiák kidolgozásában, másrészt azok a szervezeti egységeken átívelő lebontásában és végül valódi üzleti eredmények elérésében.

Mik az OGSM előnyei?

Az OGSM segít megfogalmazni és kommunikálni szervezete stratégiáját, ezáltal megvalósítva a különböző régiók, üzleti egységek vagy funkciók tevékenységének egyértelmű összehangolását és integrációját. Az OGSM megkönnyíti a stratégia konkrét cselekvési tervbe történő átültetését is.

Amikor a célokat és a kapcsolódó stratégiát egy szervezetben széles körben kommunikálják és azt a csapat tagjai megértik, akkor ez hatékony eszközként segít mindenki a munkáját azonos irányba állítani. Számos üzleti példán át látjuk azt is, hogy a munkavállalókban erősödik az elköteleződés, miután felismerik, hogy ők hogyan járulnak hozzá a stratégia megvalósításához, és ezáltal fokozódik a munkavállalói elkötelezettség is.

Ismerje meg a kézzelfogható stratégia 4 pillérét!

1. Célkitűzések

MIRE törekszünk rövid, inspiráló mondatok formájában.

2. Célok

MIT szándékozunk elérni, konkrét számokban kifejezve.

3. Stratégiák

HOGYAN: mi az a választott megközelítésünk, amelyről úgy gondoljuk, hogy segítségével elérjük kitűzött céljainkat.

4. Mérőszámok

Hogyan fogjuk mérni a stratégiáink végrehajtása terén elért haladást?

Fortune 500-as nagyvállallatok és kisvállalkozások egyaránt sikerrel használják az OGSM-et:

Hogyan valósítja meg az onTarget az OGSM-et?

Az Ön üzleti helyzetének és várt eredményeinek részletes megismerésével kezdjük. Ezután módszertanunkat testre szabjuk, hogy tökéletesen illeszkedjen az Ön vállalatához. 
Az Ön csapatával workshopok során kidolgozzuk a szervezet stratégiáját, azt az OGSM formájába öntjük, majd közösen lebontjuk a végrehajtó csapatok szintjére. Arról is gondoskodunk, hogy a különböző üzleti egységek és funkciók stratégiai tervei támogassák egymást, egy irányba mutassanak. Stratégiai partnerünkkel, az Archpoint Consulting-gal együttműködve a myOGSM.com szoftvermegoldás segítségével nyomon követhetővé tesszük a teljes vállalat többszintű OGSM-jét, a stratégiai célok megvalósulását.
Szervezete vezetőit arra is felkészítjük, hogy az OGSM-re építve hónapról hónapra gondoskodjanak a stratégia megvalósításáról. Ezáltal az OGSM a vállalat irányítási eszközévé válik, biztosítva az eredmények kiszámítható megvalósulását

  • 4. Értékelés
  • 3. Projekt közös végrehajtása
  • 2. A módszertan testreszabása
  • 1. Üzleti helyzet és várt eredmények beazonosítása

Mit várhat az OGSM-től?

Tisztánlátást

Az OGSM módszertanával az egész szervezet számára világos lesz, hogy milyen célokat szeretne elérni. Sőt, az is egyértelmű lesz, hogy a célok elérése érdekében milyen döntéseket hoznak meg.

Összpontosított végrehajtást

Az onTarget OGSM módszertanával az Ön szervezete képessé válik arra, hogy a közösen megfogalmazott stratégia következetes megvalósításán dolgozzon a csapat egész évben.

Eredményeket

Az onTarget OGSM módszertanával arra is képessé válnak, hogy biztosan megvalósítsák azokat a legfontosabb projekteket, amelyekkel a vállalata fejlődni fog, amelyek segítségével jobb és kiszámíthatóbb eredményeket ér majd el. A következetes stratégia-végrehajtás beépül a szervezet mindennapi munkájába.

Mitől különleges az onTarget OGSM megközelítése?

  • Az onTarget OGSM bevezetési módszertana nem csak a stratégia megfogalmazásáról, hanem annak végrehajtásáról is szól.
  • Az onTarget-nál mi magunk is vezetők voltunk, akik éveken keresztül használták az OGSM-et, így biztos lehet benne, hogy a velünk való együttműködés nagyon gyakorlatias lesz.
  • A stratégia lebontásán túl azt is meghatározzuk Önökkel együttműködve, hogy mik azok a kulcsfontosságú projektek, amelyek a legnagyobb változásokat, eredményeket létrehozzák az Ön számára.
  • Ajánlunk Önnek egy olyan számítógépes rendszert, amely segítségével online nyomon követheti majd az OGSM-t, valamint az ahhoz kapcsolódó legfontosabb projekteket.