ONTARGET BLOG

Három dolog, ami nélkül nincs siker!

A Vasi Gazdaság nevű online lapban megjelent, ügyvezetőnkkel készült interjú a siker kérdését több aspektusból is körbejárta: “Ki ne szeretne sikeres lenni? Mindenki lehet sikeres?”, “A sikeres embereket általában pénzzel mérik. Van más „mérőszáma” is a sikernek?” Három, egyformán fontos dolgot tehet a sikerért: 1. Tűzzön ki célt! Olyan célt, amely fontos és vonzó is…

A Vasi Gazdaság nevű online lapban megjelent, ügyvezetőnkkel készült interjú a siker kérdését több aspektusból is körbejárta: “Ki ne szeretne sikeres lenni? Mindenki lehet sikeres?”, “A sikeres embereket általában pénzzel mérik. Van más „mérőszáma” is a sikernek?”
Három, egyformán fontos dolgot tehet a sikerért:

1. Tűzzön ki célt!

Olyan célt, amely fontos és vonzó is az On számára és van esélye elérni azt, tehat motiváló is! A célt érdemes konkrétan megfogalmazni, határidővel, pontos számokkal kiegészíteni. Íme egy példa:”tavasszal többet futok” cél helyett sokkal konkrétabb, az “áprilisban és májusban minden héten lefutok 10 kilométert”.

2. Érje el a kitűzött célt!

Ez önmagáért beszél: csak a megvalósított célt tudja sikerként megélni, vagyis amit elért. Ebben segít a korábbi pontos megfogalmazás és a cél elérésének menetének tervezése. A fenti példát folytatva:döntse el, hogy hányszor, melyik napokon fog futni? Reggel vagy este? Érdemes a naptárában erre időt foglalni.

3. Ünnepelje meg a cél elérését!

Az ünneplésről gyakran elfeledkezünk, úgy érezzük, hogy a siker már megvolt a cél elérésekor, pedig enélkül nincs sikerélmény! Adjon magának időt és figyelmet arra, hogy észrevegye és átélje a siker érzését! A pontosan megfogalmazott cél és a befektetett munka gyümölcsét szüretelje le oly módon, ami az Ön számára motiváló. Még egyszer: a siker eléréséhez ez lépés épp olyan fontos, mint az előző kettő!

Nézzünk rá arra is, hogyan fest ez csapattal, vállalati környezetben, vezetőként!

Az onTarget tapasztalata, hogy ügyfeleik gyakran nem látják csapatukat sikeresnek. Többen a tagok közül is hasonlóan éreznek és ezáltal könnyen motivációjukat vesztik. A három lépés csapatokra ugyanúgy érvényes, ám vannak apró különbségek, melyek szükségesek egy csapat sikeréhez.

1. Vonja be társait a célok kitűzésébe!

Csapata tagjai akkor fogják magukénak tudni a célt, ha bevonja őket a cél megfogalmazásába. Alapelv: bevonás nélkül nincs elköteleződés!

2. Tegye társait számonkérhető módon felelőssé a cél elérése érdekében végzendő feladatokban!

Ha a célkitűzés közös munka, akkor a csapat minden tagja számára tegyék egyértelműve, hogy ő mit tesz hozzá a közös sikerhez. Ez igaz öt fős, vagy akár több száz, több ezer fős csapat esetében egyaránt.

3. Közösen ünnepeljék a közös sikert!

Itt talán még fontosabb az ünneplés, mint egyéni sikereknél. Enélkül a csapat irányvesztetté, motiválatlanná válik rövid időn belül.

Az onTarget tanácsadásai és coaching folyamatai során gyakran foglalkozik ezekkel a témákkal és konkrét módszerek átadásával támogatja ügyfeleit abban, hogy egyénként és csapatként is rendszeresen megélhessék a siker érzését.
Ha felkeltettük az érdeklődését akár egyéni, akár csapatsikerek kérdésében, szeretné tudni, hogy ezt miként tudja megvalósítani az életében, vegye fel velünk a kapcsolatot itt!